Val av modell

När man ska välja modell är det viktigt att man har klart för sig vad den ska användas till. Är det bara manikyr? Är det manikyr och pedikyr? Eller är det i första hand hård hud på hälar och fotsulor? Vad är ditt problem och hur många tillbehör du behöver?

För fingernaglar, nagel hud, nagelband, polering, inväxta tånaglar och liktornar fungerar en liten motoreffekt bra, och Maniquick batteri kan rekommenderas.

Om du vill ta bort kraftiga förhårdnader och slipa inväxta och grova tånaglar, behöver du en stor motorstyrka och Manikyr pedikyr set MQ702, Deluxe eller PRO kan rekommenderas.

Om du bara vill ta bort hård hud på hälar och sulor kan Roll Pedicure rekommenderas.

I tabellen nedan kan du se hur många tillbehör som ingår, motorns storlek och varvtal för de olika modellerna.

Varvtalet i sig är inte avgörande, men däremot kraften i motorn (Volt) och därmed förmågan att hålla tempot uppe vid belastning.

De små maskinerna är inte konstruerade för det grova arbetet med pedikyr och kommer att få problem när de ska ta bort förhårdnader och slipa grova tånaglar. Detta kan båda de stora maskinerna klara, samtidigt som de naturligtvis också kan klara detsamma som de små maskinerna.

3 olika tillbehörssystem

Man ska vara uppmärksam på att det finns 3 olika tillbehörssystem.

– Ett clips system där det finns 14 olika tillbehör, för Deluxe och PRO.
– Ett kläm system där det finns 10 olika tillbehör, till Maniquick Batteri.
– Två rullar, en grov och en fin kornigt till Roll Pedikyr.

Alla tillbehör kan köpas separat, och det rekommenderas att var och en har sina egna tillbehör, speciellt om man har fotsvamp, nagelsvamp, etc.

Om du har en gammal Maniquick modell som är uppsliten och gärna vill ha en ny, kan de gamla tillbehören användas för Manikyr pedikyr set MQ702, Deluxe och PRO, om det finns ett clipssystem (under 20 år).

Om du har en gammal Maniquick modell med skruv system (över 20 år) och skulle vilja ha nya tillbehör, ska man använda en clips patron. Se tillbehör

Model Tillbehör
Spänning
Motor
Rpm./min.
Vikt
Batteri
5
2×1,5V
3V
7500/10500
120g.
MQ702

5

230V
12V
6000/7500
75g.
Deluxe
6
230V
30V
4.800-13.500
150g.