Foto demo

flad-fingernegl2Safirskiva, fin – Art. 213 / 663
Safirskiva, grov – Art. 222 / 672

För att förkorta och formar naglar.
Snabbt och noggrant förkortats och formas finger-och tånaglar. Genom regelbunden användning av Maniquick får du perfekta naglar som blir starkare och därför inte klyvs så lätt. På grund av den mikrofina slipningen, växer nagelkanterna bättre och minskar risken för att naglarna nöts. Genom att slipa naglarna helt in i hörnen förhindras inväxta naglar.

 

safir-taaSafirkona, grov – Art. 212 / 662
Safirkona, fin – Art. 211 / 661

För förhårdnader, tånaglar och liktornar.
Slipning av hård hud bör alltid ske på torr hud. Genom att slipa den hårda huden, lager för lager, undviker man att skada huden, celltillväxten normaliserar sig och uppkomsten av hård hud minskar. Liktornar behandlas först med safirkonan. Den hårda huden runt liktornen slipas ner och utjämnas. Tjocka och grova tånaglar slipas tunnare, speciellt mitt på nageln på längden. Spänningen tas bort från nageln, som härmed hindras från att växa ner i sidorna. Du får fin form på naglarna och eliminerar smärtsamma tryck.

 

storsafir-fodsaalStora Safirkon – Art. 220

För förhårdnader och tjocka tånaglar.
Denna safirkona är dubbelt så stor som normalt (artikel 212) och med en grövre safir beläggning, som utformats särskilt för svåra fall av förhårdnader och mycket grova tånaglar.

 

 

Maniquick filtkegle

Filtkona – Art. 210 / 660

För nedslipade tånaglar och matta fingernaglar.
Filtkonan polerar grova och tråkiga naglar och tar bort vassa kanter och därmed förhindrar att strumporna går sönder. Regelbunden användning ger blanka och fina naglar.
Filtkonan används också för att massera nagelband. Nagelbandet måste mjukas upp.

 

lang-taa

Lång Safirfil – Art. 215 / 665

För inväxta naglar.
Inväxta naglar – med den långa safirfilen kan du nå helt ner och ta bort den inväxta delen av nageln samt den hårda hud som alltid bildas på sidan av en inväxt nageln. Sätt filen längs med nageln (se fotokonst. 224).rund-taaRund Safirfil – Art. 214 / 664

För liktornar och svamp under naglarna.
Liktornar – utjämnas först med safirkonan där det värsta trycket avlägsnas. Därefter slipas med den runda safirfilen, ned i mitten av liktornen. Rund safirfil används också för att ta bort förhårdnader och svamp under naglarna

 

 

tynd-taaTunn Safirfil – Art. 224 / 674

För inväxta naglar.
Inväxta tånaglar behandlas först med den långa safirfilen och därefter använder man den tunna safirfilen. Denna kommer ända ner under där nageln växer in i tån. Denna fil rekommenderas inte för diabetiker

 

 

cyl-taaneglCylindrisk Safirfil – Art. 223 / 673

För nagelhud och ojämna naglar.
Nagelhud – tas bort med den cylindriska safirfilen. Detta kräver en mycket stadig hand, annars kan det uppstå räfflor i nageln. Den cylindriska safirfilen används också för att utjämna räfflade och ojämna naglar,varefter de ska poleras upp med filtkonan. Denna fil fungerar också bra till att forma konstgjorda naglar.

 

skubber-fingerneglNagelbandsförskjutare – Art. 221

För nagelbanden
Denna används för att skjuta tillbaka nagelbanden. Naglarna blir mer eleganta och verkar längre. Nagelbanden måste mjukas upp.

 

 

Maniquick holder med 3x10 smergelfile

Smärgelfilar – Art. 226 / 676

För tjocka och grova tånaglar.
Tjocka och grova tånaglar slipas tunnare, speciellt mitt på nageln på längden. Spänningen tas bort från nageln, som härmed hindras från att växa ner i sidorna. Du får fin form på naglarna och eliminerar smärtsamma tryck. Smärgelfilen levereras med hållare och 3 x 10 smärgelfilar i 3 grovlekar – fin, medium och grov.

 

borste-fingerneglNagelborste – Art. 225 / 675

För nedslipade tånaglar och matta fingernaglar.
Genom nedslipning av tjocka tånaglar blir ytan ojämn och grov. Nagelborsten används för efterpolering så att naglarna blir glatta och blanka igen. Nagelborsten polerar nageln och masserar nagelbandet. Nagelbandet måste mjukas upp.

 

Maniquick borepatron

Patron – Art. 227

För alla typer av tillbehör med ett skaftdiameter på 2,35 mm.
Passar till Maniquick Pro, Maniquick Deluxe 3000 & EasyQuick.

 

 

Maniquick støvhætte

Dammskydd – Art. 228

Förhindrar inandning av slipdamm.
Passar till Maniquick Pro, Maniquick Deluxe 3000 & EasyQuick.

 

 

montering-fil

Alla olika tillbehör monteras helt enkelt genom att sätta tillbehörets axel i hålet i änden av patronen och rotera något. För demontering och byte av tillbehör, bara dra ut dem.

 

 

Rengöring
Rengöring av tillbehör bör göras regelbundet. Använd en hård nagelborste och sprit eller andra desinfektionsmedel. Inget vatten.

Alla tillbehör kan köpas separat. Varje familjemedlem har möjlighet att ha sina egna tillbehör (precis som med tandborstar). Detta rekommenderas särskilt om en person har fot-eller nagelsvamp.

OBS! Tillbehör i 200-serien passar till Maniquick PRO, Maniquick Deluxe, Maniquick Deluxe 3000, EasyQuick och till de äldre modellerna Maniquick 100, 1000, 2000.
Tillbehör i 600-serien passar Maniquick Batteri och Soft Touch-serien.